Erkek Deri Ceket

Deri ceket erkek modellerinin nasıl yapıldığını, hangi kesimlerin moda olduğunu, erkek deri ceket markalarını ve fiyatlarını, bu bölümde bulabilirsiniz.

 

Erkek deri ceket modelleri

Gerçek bir deri cekete sahip olmanın, birden fazla önemi vardır. Her zaman stil sahibi olursunuz ve bir havanız olur. Yaz mevsimi hariç, yılın 3 mevsimi rahatlıkla giyebilirsiniz. İlkbaharda ince bir gömlek ya da sıfır yaka bir tişört üstüne, sonbaharda önce bir kazak ya da triko üstüne, kış mevsiminde kalın boğazlı bir kazak üstüne rahatlıkla giyebilirsiniz. Havanın soğuğundan korumasının yanı sıra, tarz bir görünüm verecektir. Deri ceket markalarının her birinin, kendine has bir çizgisi vardır. Biz sizlere, genel olarak kabul gören modellerden bahsedeceğiz. Deri ceket erkek modellerinden bahsederken, aynı zamanda deri ceket erkek renklerinden de bahsetmiş olacağız.

Dar kesim beyaz erkek deri ceketler: Motorcu deri ceketlerini andıran, hatta birçok motorcu tarafından tercih edilen bir modeldir. Dar kesim, beyaz, kısma yakalı ve fermuarlı olan bu model, rahatlığın yanında spor bir görünüme ulaşmanızı sağlayacaktır.

Dar kesim mavi erkek deri ceketler: Mavi, lacivert ve turkuaz renk tonlarından oluşan bu model, kıyafetinizin tamamlayıcısı olacaktır. Özellikle taşlanmış bir kot pantolonla, harika bir kombin oluşturacak.

Bordo erkek deri ceketler: Kapitone bir tarz ve gömlek yakasına benzeyen yaka kısmı ile birlikte üretilir. Bordo, radikal bir seçimdir. Fakat özellikle kovboy tarzı bir hava yakalamak isteyenler için idealdir. Kovboy çizmeleri, füme kot pantolon ile birlikte, oldukça dikkat çekici bir etki bırakabilirsiniz.

Yeşil erkek deri ceketler: Deri ceketlerin ilk tanınmaya başladığı yıllarda, adından “Bombacı ceketi” olarak bahsedilirdi. Özellikle askeri personelin çok sık tercih ettiği yeşil deri ceket, sizi 1 milyon dolar gibi gösterebilir :)

Mat siyah erkek deri ceketler: Parlak siyah deri ceket erkek modellerine göre daha sade bir havası vardır. Hemen hemen her tür kıyafetin tamamlayıcısı olur. Özellikle fermuarlı olanların çok sık tercih edildiğini söylemeliyiz.

Erkek motorcu deri ceketler: İster motor kullanın ister kullanmayın, bu model oldukça ilginizi çekecektir. Sağlamlık, şıklık, estetik ve sportif bir görünüm için, iyi bir seçim olacaktır. Genellikle siyah renk tonlarında üretilir. Fakat nadiren de olsa farklı renk tonlarını barındırır. Fermuarlıdır ve manşon özelliği vardır. Erkek deri ceket modasında hiç eskimeyecek bir yere sahiptir.

Klasik erkek deri ceketler: Adından da anlaşılacağı gibi, klasik bir modeldir. Hem retro hem de modern bir tarzı vardır. Genellikle sığır ve koyun derisinden üretilir. Yandan ve üstten cepleri bulunur. Daha bol bir kesimi vardır.

Bisikletçi erkek deri ceketler: Motorcu deri ceketine benzer. Hatta bazı motorcular bu modeli tercih eder. Çivili ve kemerlidir. Fermuar kısmı tam ortada değil, biraz daha sağ yan tarafa yakındır. Omuz kısmında rütbe kısmı vardır. Gövde ve kılıf astarı polyesterden oluşur. Bir adet düğmeli, bir adet fermuarlı cebi vardır.

Uzun erkek deri ceketler: Dış ülkelerde memur ceketi olarak da adlandırılır. Geçmiş dönemlerde askeri üniforma olarak kullanmaktaydı. Manşetlerin yanı sıra apoletler üzerinde de çeşitli süslemeler vardır. Diz altına kadar uzanır. Soğuk havalarda gerçek bir koruma sağlar.

Bombacı (Bomber) erkek deri ceketler: Geniş yakalı ve kısa boyludur. 1900’lü yıllarda bombacı askerlerin sıkça kullanmasından dolayı bu ismi almıştır. Sıklıkla kahverengi renkte üretilir.

Havacı erkek deri ceketler: 1986 yapımı Top Gun filminde Tom Cruise’un giydiği deri ceket. O dönem birçok gencin moda ikonu haline gelmişti. O dönemin izlerini hala bulmak mümkün. Özellikle pilotların tercih ettiği bir modeldir. Dünya çapında en fazla tercih edilen deri ceket erkek modelleri ve deri ceket erkek renkleri bunlar. Fakat yazının başında da söylediğimiz gibi, her deri ceket markasının kendine has çizgileri ve modelleri vardır.

 

Erkek deri ceket seçimi nasıl yapılmalı?

Sizin için özel olarak dikilen bir deri ceket olabileceği gibi, vücudunuza tam oturan hazır bir deri ceket de uygun bir seçim olabilir. Karar vermeniz gereken, nasıl görünmek istediğinizdir.

•Özellikle siyah deri ceket erkek modelleri; çok yönlülüğü ve klasik özelliklerine bağlı olarak evrensel bir popülariteyi temsil eder. Farklı renkler ise; hikayenizi, yaratıcı ve tamamlayıcı bir şekilde anlatmanıza imkan tanır.

•Bir deri ceket erkek modeli satın almadan önce, ilk olarak bütçenize karar vermelisiniz. Bu alışveriş için ne kadar para ayırabiliyorsunuz? Bu sorunuza cevap verdikten sonra, ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

•İkinci aşama, hangi renk deri ceket erkek modeli almak istediğinizdir. Sevdiğiniz ya da kişiliğinizi yansıttığına inandığınız bir renk var mı? Eğer varsa işiniz çok kolay. Fakat “Benim için fark etmez” diyorsanız, biraz zorlanacaksınız. Dünyada en fazla tercih edilen renklerin siyah ve kahverengi olduğunu söyleyelim. Bu size bir ipucu olacaktır.

•Üçüncü aşama, deri ceketinizin kesimi olacaktır. Burada karşınıza birkaç seçenek çıkıyor. Kısa ve dar kesim, uzun ve dar kesim, kısa ve bol kesim, uzun ve bol kesim. Vücut şeklinize göre, bunlardan birini tercih etmelisiniz. Bizim tavsiyemiz; eğer göbekli biri değilseniz, dar kesim olacaktır.

•Dördüncü aşama, deri ceketinizin tamamlayıcı unsurlarıdır. Yani yaka kesimi, fermuarlı ya da düğmeli olması, cepli ya da cepsiz olması gibi.

 

Erkek deri ceket markaları hangileridir?

Hem dünyada hem de ülkemizde, her yıl popülerliğini koruyan deri ceketleri üreten markaların sayısı, her geçen sene artmaktadır. Bunlardan belli başlı olanları şunlardır;

•Mavi erkek deri ceket

•LCW erkek deri ceket

•Zara erkek deri ceket

•Koton erkek deri ceket

•Defacto erkek deri ceket

•Bershka erkek deri ceket

•Boyner erkek deri ceket

•Hatemoğlu erkek deri ceket

•Hotiç erkek deri ceket

•Colins erkek deri ceket

•Desa erkek deri ceket

•Derimod erkek deri ceket

•Deriza erkek deri ceket

•Dynamic erkek deri ceket

•Dupont erkek deri ceket

•Belstaff erkek deri ceket

•Allsaints erkek deri ceket

•Saint Laurent erkek deri ceket

•Schott erkek deri ceket

•Dunhill erkek deri ceket

Burada bir ekleme yapmak istiyoruz. Yukarıda saydıklarımız, hem dünya hem de ülkemiz çapında popüler olan erkek deri ceket markalarıdır. Fakat sadece ismi olduğu için binlerce lira vermenize gerek yok. Web sitemizde sizlere bu konuda çeşitli bilgiler vermenin yanında, kendi üretimimiz olan deri ceket erkek modellerinin de satışını yapıyoruz. Hem kalite, hem işçilik hem de destek konusunda, bu markalardan asla geride değiliz. Ve size bunun garantisini veriyoruz.

 

Deri Ceket Erkek Modelleri ne kadar dayanıklı? Kullanım ömrü ne kadar?

Bir deri ceketin kullanım süresi yani ömrü büyük bir ölçüde kullanıcıya bağlı olarak değişmektedir. Bu ürünlerin imalatında tercih edilen malzemeler son derece dayanıklı olduğu için fazla hırpalanmayan ve bakımına özen gösterilen deri giyim ürünleri 10 yıldan fazla bir süre rahatlıkla kullanılabilir. Mesela dikkat ederseniz orta yaş ve üzeri bireylerin 90’lı yıllarda üretilen deri ceket modellerini hala kullandıklarını görebilirsiniz. Periyodik olarak yaptırılacak boyama işlemleri ile hem derinin yapısı korunur hem de her zaman yeni bir görünüme sahip olur.

 

Erkek deri ceket imalatı nasıl yapılır?

Erkek deri ceket imalatı belli başlı süreçlerden oluşur. Bu süreci derinin üretimi, ceketlerin model tasarımı, kalıp çıkartma, asorti, kesim, dikim, el işi, kalite kontrol ve ütüleme işlemi olarak şekillendirebiliriz. Bu aşamaları tek tek açıklamak gerekirse;

 

Deri Üretimi

Dana gibi büyükbaş hayvanlar ve koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanların derileri (Küçükbaş hayvan derilerinin kaynağını koyun, kuzu, keçi ve oğlak derileri oluşturur), giyim ürünleri imalatı için en fazla tercih edilen türlerdir. 3 tabakadan oluşan ham derinin işlenmesi üretimin ilk aşamasıdır. Üst, orta ve alt bölümlerden oluşan ham derinin %80 den fazla kısmını oluşturan orta bölümdeki deri asıl işlenen kısımdır. Öncelikle ham deri salamura işleminden geçirilmektedir. Bu işlemin amacı derinin bakterilerden korunmasına ve yapısının bozulmadan uzunca bir süre sağlam şekilde kalmasına yardımcı olmaktır. Esnek bir yapı kazanması ve dayanıklılığı için ise bitkisel ürünlerden, mineral ve sentetik kimyasallardan (tanenlerden) yararlanılır. Deriyi ısı, nem, bakterilere karşı dayanıklı hale getirme, teknik karakter kazandırma amacıyla yapılan işlemlerin tamamına ise tabaklama denir. Bu işlemlerin yapıldığı yer ise tabakhane olarak adlandırılmaktadır.

 

Model Tasarımı

İçinde bulunulan yılın moda tercihleri göz önünde bulundurularak stilistler tarafından deri ceket modelleri tasarlanır, çizilir ve tasarımlar kalıp çıkartmaya hazır hale getirilir. Bu tasarımlar yapılırken photoshop, coreldraw, illustrator ve marvelous designer gibi programları kullanılır. Model oluşturma, model geliştirme ve silüet üzerine giydirme tekniklerinden de yararlanılarak yeni modeller yaratılır. Tabii yılın moda olan renkleri de göz ardı edilmemektedir.

 

Kalıp Çıkartma

Stilist tarafından oluşturulan erkek deri ceket modellerinin tasarımları, tasarım kalıplarının meydana getirileceği yer olan kalıphaneye gönderilir. Modelistler tarafından biçki sistemi veya mülaj (moulage) ve drapaj (draper) yöntemleri kullanılarak yeni modellerin kalıpları çıkartılır. Özellikle deri giyim sektöründe mukavva kartonlar kullanılarak S (Small), M (Medium), L (Large), XL (Extra Large), XXL (Extra Extra Large) bedenlerinde kalıplar üretilir. Aynı zamanda deri ceket için kullanılacak olan astarların da kalıpları yine modelistler tarafından çıkarılmaktadır. Bu kalıplar daha sonra kesimhane adı verilen bölüme gönderilir.

 

Asorti

İşlenmiş derilerin kesim işlemi yapılmadan önce mutlaka asorti adı verilen işlemden geçmesi gerekmektedir. Sözlük anlamı "birbirini tutar renk ve yapıda olan, birbirine uygun." anlamına gelen asorti, deri ceket ve mont üretiminin en önemli ve hata kabul etmeyen işlerinden biridir. "Asortici" adı verilen kişiler tarafından renk ve ton farklılıkları olan deriler birbirinden ayrılır. Aynı renk tonlarında olan deriler kesimhaneye gönderilmek üzere bir arada istiflenir. Burada yapılacak en ufak bir tonlama hatası ürünün defolu olmasına sebebiyet verir. Çok dikkat isteyen bir iştir. *Asorti neden önemlidir? Örneğin siyah renk tonlar birbirinden farklı olabilir. Açık ton olanı veya kapalı ton olanı mevcuttur. Bir deri ceketin erkekler için olan modeli üretilirken açık ve kapalı tondaki derileri aynı üründe kullanmak kötü bir görünüme sebep olacaktır. Bunun önüne ancak asorti işlemi ile geçilebilir.

 

Kesim İşlemi

Hazırlanan erkek deri ceket modellerinin kalıpları ve asorti işleminden geçmiş deriler "Kesici" adı verilen kişilere teslim edilir. Üzeri camla kaplı ve derinin zarar görmemesi adına son derece pürüzsüz olması gereken kesim masaları kullanılarak ceketleri oluşturmak için gerekli parçalar çıkartılır. Kesiciler özel bıçaklar ve jiletler kullanarak kalıpların ebatlarında deri parçalarını tabakhaneden gelmiş olan ve işlenmiş büyük derilerden ayırırlar. Arka bölge, ön bölge, yaka, kol, manşet, biye, cep parçaları tamamlanır.

 

Dikim İşlemi

Kalıplar yardımıyla hazırlanan ve dikim işlemine hazır hale getirilen deri parçaları makine dairesi adı verilen bölüme gönderilir. Makineci ve ayakçı adı verilen 2 kişi tarafından erkek deri ceketin dikim işlemine başlanır. Dikim teknikleri ve kullanılan dikiş makineleri klasik tekstil sektöründen aşina olunan diğer dikiş makinelerinden farklıdır. Kesimhanede kesiciler tarafından işaretlenen yerlerden parçalar birleştirilerek tasarlanan ürünün dikimi tamamlanır. Dikim işlemleri kesinlikle hata kabul etmemektedir. Bunun sebebi derinin yapısı ile alakalı olup en ufak bir iğne izini belli etmesinden kaynaklıdır. Dikim işlemleri esnasında kullanılan ipler normal kıyafetlerde (tişört, gömlek, pantolon) kullanılan iplerden çok daha fazla dayanıklı iplerdir. Dikim aşamasında oya, bant, tela adı verilen malzemeler ve solüsyon, bali adı verilen yapıştırıcılar ayakçılar tarafından kullanılır. Özel çekiçler, gümüş renginde işaretlemeler yapmaya yarayan ve deri üzerinden kolayca çıkabilen kalemler yine ayakçılar tarafından üretimde kullanılan diğer malzemelerdir. Bu kişilere ayakçı adı verilmesinin sebebi ise sürekli olarak mermer bir tezgahın başında ayakta durarak çalışmalarıdır.

 

El İşi

Dikimi tamamlanan erkek deri ceket modeli el işi bölümüne gönderilerek dikimden sonra üzerinde kalan fazla ip parçaları temizlenir. Ayakçıların dikim aşamasında kullandığı solüsyon veya bali gibi maddelerin artıklarından arındırılır.

 

Kalite-Kontrol İşlemi

Kalite-Kontrol bölümüne gelen erkek deri ceketler bu bölümde titizlikle yapılan bir incelemeden geçer. Ürünün üretimi esnasında yapılan herhangi bir hata olup olmadığı kontrol edilir. Kalite-Kontrol aşamasını geçen ürünler müşterilere sunulmadan önce son olarak ütüleme işlemine tabi tutulur.

 

Ütüleme İşlemi

Deri ceketler günlük hayatta kullanılan ve ev ütüsü adı verilen ütüler ile kesinlikle ütülenmez. Deri ürünleri için özel olarak üretilmiş press ütü adı verilen buharlı ütüler kullanılmaktadır. Kalite-Kontrol aşamasından geçen erkek deri ceket modelleri son olarak ütüsü de yapılarak nihai tüketicinin kullanabileceği hale getirilir.

 

Erkek deri ceket imalatında kullanılan malzemeler nelerdir?

Genel olarak bütün deri giyim ürünlerinin üretimi esnasında kullanılan malzemeler hemen hemen aynıdır. En önemli hammadde deridir. Deriler ceketin modeline göre çeşitlilik göstermektedir. Koyun derisi ve dana derisi en çok kullanılan deri türleridir. İsterseniz bu derilerin özelliklerine de bir göz atalım;

 

Erkek deri ceket üretiminde kullanılan deri türleri

 

Koyun Derisi

Dünya üzerinde çok farklı koyun cinsleri olup, bu koyun cinsleri farklı farklı coğrafyalarda ve iklimlerde yaşamaktadır. Dünya üzerindeki koyun nüfusunun yarısı kaba yünlü olup, 5'te 1'i uzun yünlü, diğer 5'te 1'i Merinos cinsi, geriye kalanı ise diğer melez türlerdir. Merinos koyun türünün yünleri ince, yumuşak, sağlam ve dalgalı olduğu için tekstil üretiminde daha değerli konumdadır. Koyun derilerinde yün kalitesi arttıkça deri kalitesi düşmektedir. Papiller tabakanın kalınlığı deri kalınlığının 2/3’ünü teşkil etmektedir. Ter ve yağ bezleri fazla gelişmiştir. Deri yapısal olarak çok gevşek ve süngerimsi yapıdadır. Yağ oranı deri ağırlığının % (30-50)’sine kadar çıkmaktadır. Merinos cinsi koyunların derisi yağlı katmanlardan oluşur. Bu tamamen bu ırkın özelliğinden dolayıdır. Yünleri çok fazla sıklıktadır, hatta birkaç kıl aynı gözenekten çıkmaktadır. Kıl deliklerinin büyük oluşu deri kalitesini düşürür. Fazla dayanıklı olmayan deri giyim ürünlerinin üretiminde koyun derisi kullanılır. Bunlara örnek olarak giysilik verilebilir. Derinin kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan biri koyun derisinin kalın yünlü ve sert olmasıdır. Kuzu derisi ise kalite bakımından daha öndedir. Kuzu derilerinin yağ oranı az olup, deride bulunan lifler ise hem sıkı dokulu hem de incedir. Kuzu derilerinin kullanım alanı deri eldiven ve deri ceket, deri mont gibi giyim ürünleridir.

 

Dana Derisi

Dana derileri homojen bir yapıya sahiptir. Çünkü dana derisi ince ve yumuşaktır ve koyun derisinin aksine deri yüzeyinde bulunan kıllar kısadır. Bu özelliğinden dolayı dana derisinin zarif ve ince bir görünümü vardır. Dana derisi lifleri bakımından ince yapılı olup buna rağmen oldukça dayanıklıdır. Süt danalarının sırt kısımlarındaki deri ile etek kısmındaki deri arasında fazla bir fark bulunmaz. Danalar yetişkinliğe ulaşıp sığır olduklarında kıl yapıları kalınlaşır, kıl gözenekleri genişler ve dana derisine göre daha kaba bir yapı meydana gelir. Dişi sığırların derisi erkek sığırların derisine göre daha hafif, daha bol yapılı ve daha küçüktür.

 

Erkek deri ceket üretiminde kullanılan diğer malzemeler

 

Astar

Erkek deri ceketlere kalite katan bir değer unsur ise astar olarak gösterilebilir. Polyester içerikli astarlar daha çok tercih edilmektedir. Tabii bu müşterinin isteğine göre de değişiklik gösterebilir. Astar giyim ürününe temiz bir görüntü kazandırır. Deri ceketleri giyip çıkartmakta çok büyük kolaylık sağlar. Esneme ve bollaşma gibi deforme durumların önlenmesine yardımcı olur. Deri ceketin ömrünü uzatır ve derinin vücut ile temasını önler.

 

Fermuar

Deri ceket modeline göre kullanılan fermuarların da türleri değişmektedir. Bazı modellerde fermuarlar ön tarafta, iç ve dış ceplerde kullanılırken bazı modellerde ise sadece ön tarafta kullanılır ve cepler de ise bulunmayabilir. Metal fermuarlar dayanıklılık açısından daha çok tercih edilmektedir.

 

Düğme

Deri ceket erkek modelinin durumuna göre değişik ebatlarda ve türlerde düğme kullanımı mevcuttur. Düğme seçimlerinde normal düğme de tercih edilebilir, çıt çıt adı verilen düğmelerde kullanılabilir. Çıtçıt adı verilen düğmelerin metalden oluşan türleri deri giyim ürünlerinde daha çok kullanılır. Çıtçıt harici kullanılan diğer düğmeler ise oldukça dayanıklı plastik yapıdadırlar.

 

Erkek deri ceket fiyatı ne kadar?

Deri ceket erkek modellerinin fiyatları; kullanılan malzemeye, işçiliğe ve marka adına göre değişkenlik gösterir. Kalitesi ne olursa olsun, tanınan bir marka ise fiyat yüksek olacaktır. Ancak adını daha önce hiç duymadığınız bir deri ceket erkek modelinin markası, hem fiyatı hem de kalitesiyle sizi şaşırtabilir. Deri ceket erkek modellerinin fiyatları ise 150 TL ile 10 bin TL arasında değişim gösterebilir. Bu fiyatlar arasındaki değişkenliğin sebebi ise kullanılan malzemeler, deri kalitesi ve marka fiyat politikası ile alakalıdır.

 

Hakiki deri ceket mi suni deri ceket mi?

Hakiki deri ceket ile suni deri ceket arasındaki farklardan daha önce bahsetmiştik. Gerçek deri ceket yıllarca sağlamlığını ve kalitesini korurken, suni yani sahte deri ceket, en fazla birkaç yıl dayanmaktadır. Ayrıca suni deri ceket oldukça sertken, gerçek deri ceket çok yumuşaktır. Rahmetli Sakıp Sabancı’nın bir sözü vardır: “Ucuz mal alacak kadar zengin değilim”. Yani ucuz olduğu için aldığımız bir ürünü 1 yıl giyeceksek, pahalı olduğu için almadığımız bir ürünü 10 yıl giyebiliriz. Bunu kesinlikle unutmayın.

 

Deri ceket erkek modeli nereden alınır?

Herhangi bir deri ceket erkek modeli satın almak için; Hepsi Burada, Trendyol, N11, Gitti gidiyor, Sahibinden gibi alışveriş sitelerini kullanabilirsiniz. Bunun yanında; her markanın kendi internet sitesi de mevcuttur. Ayrıca web sitemizden de deri ceket erkek modeli siparişi verebilirsiniz.

 

Erkek deri ceketleri ile ilgili birkaç önemli bilgi

Buraya kadar anlattıklarımız, nasıl bir deri ceket almanız gerektiği, hangi markaların var olduğu, hangi modellerin bulunduğu ile ilgili sizlere fikir vermiştir. Bunların dışında kalan birkaç noktayı da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

•Hakiki deri ceket erkek modelleri; Sığır derisi, manda derisi, koyun derisi, kuzu derisi, keçi derisinden üretilir.

•Suni deri ceket erkek modelleri ise plastikten üretilir. Dolayısıyla daha sert ve daha yanıcıdır. •Hakiki deri ceketler su geçirmez. Yani yağmura yakalansanız bile ıslanmazsınız.

•Standartlara uygun fit bir vücudunuz varsa, slim fit deri ceket erkek modelini tercih etmek son derece uygun olacaktır. Tabii fit yapıda biriyseniz, blazer tarzı deri ceket erkek modeli de hoş bir seçim olacaktır.

•İkinci el deri ceket erkek modeli alacaksanız, defolu olmamasına dikkat edin. Mümkünse, önce ceketi görün sonra satın alın.

•Deri ceket erkek modelleri hangi tür kıyafetler ile giyilebilir diye düşünüyorsanız, hemen hemen her türde kıyafetle giyilebileceğini söylemeliyiz. Sıfır yaka bir tişört ya da kazak, ince bir gömlek, kot ya da keten bir pantolon ile harika bir kombin oluşturabilirsiniz.